Dinner in The Sky Wrocław Poland
Kochani dzisiaj zapraszam Was na nietypowy lot. Nieziemska ekipa Dinner in The Sky Wrocław zabierze nas na niebiańską kolację i to nie tylko za sprawą wspaniałych potraw, ale również cudownych widoków.
W długi czerwcowy weekend na wrocławskim Placu Solnym zagościła strefa VIP z genialną platformą unoszoną przez potężny dźwig.
Od ponad roku marzyłam o tym, by móc wziąć udział w tej fantastycznej kolacji i niewątpliwie cudownej przygodzie. Niestety w zeszłym roku nie udało mi się, ale ponieważ jestem osobą niezwykle upartą i zawsze staram się tą cechę wykorzystać w realizacji moich celów i pragnień, moje marzenie spełniło się w tym roku, yuuuupiiii…
Uczestniczyłam w pierwszym locie w trakcie tego eventu, dokładnie w piątkowy wieczór. Docierając w okolice rynku byłam przerażona, zbliżały się potężne ciężkie granatowe chmury, wzmagał się wiatr, a w oddali widać było błyski gromów. Dotarłam do strefy VIP lotu, gdzie obserwowaliśmy co się będzie działo i niemal już zaczęliśmy obstawiać nasze szanse na „lot” platformą.
Pora zawisnąć nad Placem Solnym
Po próbnym wzniesieniu ekipy kucharzy oraz służb technicznych, które na własnej skórze sprawdziły warunki panujące nad rynkiem zapadła decyzja, że TAK!!!!, wjeżdżamy!!! Ekipa techniczna wprowadzała nas parami lub pojedynczo na teren platformy. Każdy z nas był przypinany, ustawiany i zabezpieczany przez co najmniej dwie osoby. Potem jeszcze kilkukrotnie byliśmy sprawdzani zanim panowie upewnili się, że jesteśmy bezpieczni i jest nam wygodnie. Wbrew pozorom wygoda podczas kolacji na 50 metrach ponad ziemią jest dość istotna 😉 Ok, otrzymaliśmy pozwolenie na start.
Potężny dźwig zaczął nas unosić w powietrze. I tutaj pozytywne zaskoczenie, nie odczułam żadnego najmniejszego dyskomfortu związanego z wznoszeniem, właściwie do momentu, kiedy zdałam sobie sprawę, że ludzie pod nami zrobili się dziwnie mali, wtedy do mnie dotarło, że jesteśmy już ponad dachami kamieniczek.
Podniebna platforma Dinner in The Sky Wrocław
Widok, jaki pojawił się przed moimi oczyma zaparł dech w piersiach. Natura przygotowała nam niezwykłe tło do tej wyjątkowej podniebnej kolacji. Otaczające nas budynki nabrały pięknych barw, a granat nieba wydobył niezwykły kontrast bieli ram okiennych i detali kamieniczek.
Serwuje Chef Piotr Chylarecki
Kucharze rozpoczęli swoje kulinarne show. Na stół trafiła przystawka, niezwykle aromatyczna kaczka w czekoladzie z rabarbarem i czerwonym pieprzem. No tak, pomyślałam, przecież jak kolacja w locie to musimy zacząć od kaczki 😀 Doskonale dobrana kompozycja czekolady i czerwonego pieprzu wspaniale rozbudziła nasze kubki smakowe.
Następnie zaserwowano nam cappuccino szparagowe z pianą kokosową z zielonym pieprzem i kolendrą, baaardzo schłodzone, zapewne na opanowanie emocji 😉 Przyznam, że jedzenie na takiej wysokości, właściwie z nogami swobodnie wiszącymi nad ziemią, nabiera innych barw i aromatów, nasze zmysły dokładniej rejestrują wszelkie bodźce, również smakowe.
Podniebnej rozkoszy ciąg dalszy
Danie główne zaskoczyło nas schabem z pieczonymi ziemniakami wraz ze szpinakiem, szparagami i marchwią. Wszystko idealnie spasowane, skomponowane i pięknie podane. Piękna ekspozycja potraw to zasługa wspaniałego serwisu Rosenthal HoReCa, model Jade. Żałuję, że takiego nie mam w domu, moje zdjęcia potraw na instagramie, na pewno zyskałyby sporo, gdyby jedzonko było serwowane na Jade.
Na zakończenie podróży w przestworzach nasze kubki smakowe rozpieścił deser – lody, ale jakie. Miałam wrażenie jakbym kosztowała podniebnych obłoków, zawieszonych tuż nad naszymi głowami. Twaróg z rabarbarem, zielonym pieprzem i kruszonką z panieru owsianego. Istna kulminacja niebiańskiej przygody. Tutaj szeroki pokłon składam do Szefa Kuchni Piotra Chylareckiego. Panie Piotrze, będąc 50 metrów nad ziemią, przypięta pasami w sportowym fotelu nie miałam możliwości do niskiego pokłonu, dlatego też czynię go z tego miejsca, Chef, chapeau bas.
Filmom, zdjęciom, uśmiechom i westchnieniom zachwytu nie było końca. Wyśmienite jedzenie, podane przez fantastyczną ekipę kucharzy, do tego niezwykłe widoki i fantastyczne historie opowiadane przez ekipę bezpieczeństwa, która cały czas była z nami na pokładzie i wraz z naziemnym centrum konsultowała „parametry lotu”.
Gdy spełniają się Twoje marzenia
Wypadałoby powiedzieć coś mniej słodkiego, na coś ponarzekać, dorzucić troszkę goryczki do tego wszystkiego, ale przyznam, że naprawdę bardzo mi się podobało i nie widzę elementu, do którego przysłowiowo mogłabym się przyczepić. Ok, może fakt, że tego dnia było duszno 😉 ale na 50 metrach gęste powietrze jakby się rozstąpiło. I że pogoda była nie pewna czym wystraszyła nas, uczestników kolacji. Jednak wszystko pięknie się udało.
Dinner in The Sky Team dziękuję za wspaniałą obsługę i fantastyczny nastrój podczas lotu. Nieskromnie mam nadzieję, że nie był to nasz ostatni wspólny lot i spotkamy się jeszcze na podniebnej kolacji, kawie, lodach, drinku czy degustacji wina.
Teraz Kochani już wiecie, że poza podróżami, kulinaria są moją drugą miłością. Po prostu uwielbiam wspaniałe smaki, aromaty, konsystencje, połączenia i struktury…
PS Marzenie spełnione
Appreciate this post. Will try it out.
whoah this blog is wonderful i like studying your posts. Stay up the good work!
You know, lots of people are searching round for this
info, you can help them greatly.
First off I want to say great blog! I had a quick question that I’d like
to ask if you do not mind. I was curious to know how you center yourself and clear your head before writing.
I have had a hard time clearing my mind in getting my thoughts out.
I truly do take pleasure in writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes are lost just
trying to figure out how to begin. Any recommendations or hints?
Cheers!
Hey There. I found your blog the usage of msn. That is an extremely smartly written article.
I’ll be sure to bookmark it and return to learn more of your helpful information. Thanks
for the post. I’ll definitely comeback.
Asking questions are really nice thing if you
are not understanding something entirely, but this piece of writing gives nice understanding yet.
I must express thanks to this writer for bailing me out of such a trouble. Right after looking throughout the the web and coming across notions which were not powerful, I was thinking my life was over. Existing without the approaches to the issues you’ve resolved as a result of your entire posting is a critical case, and the ones which might have badly affected my entire career if I had not come across your website. Your personal capability and kindness in dealing with every item was helpful. I don’t know what I would’ve done if I had not discovered such a solution like this. I can now look forward to my future. Thanks very much for your skilled and result oriented help. I won’t hesitate to recommend your blog to any individual who needs and wants tips on this topic.
magnificent points altogether, you simply gained a brand new reader.
What would you recommend in regards to your put up that
you made a few days ago? Any positive?
Magnificent goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you’re just
too fantastic. I really like what you’ve acquired here,
really like what you are stating and the way in which you say it.
You make it enjoyable and you still care for to keep it wise.
I can not wait to read much more from you. This is really a wonderful website.